Крушите (Pyrus) са род дървета от семейство Розоцветни (Rosaceae), подсемейство Ябълкови (Maloideae). Произлизат от Китай. Различни сортове круши се отглеждат от Античността. Плодовете на крушата са сочни, месести, ароматни, от групата на ценокарпните (синкарпни) плодове. Камерите в плода са 5, с 5 семена. Завръзът е долен. Фактически, ядливата част на плода е образувана от срастнали цветни части.

Основната роля на крушата в диетата е, че пречиства организма от натрупаните в него шлаки и вредни токсини, и нормализира храносмилателните процеси.

Диетата с круши не е сурова. Може да ядете почти всичко с което сте свикнали, без хляб и сладкиши, като количеството му намалите на половина. Основно правило е, че не трябва да приемате крушите на гладно. Друг важен момент е, че до 2 – 3 часа след като вече сте яли от плодовете, не се препоръчва да ядете месо, за да се избегне ферментирането в организма. Дневно можете да изядете до 5 круши.

Примерно меню
Закуска:
2 круши с филийка черен хляб, намазана с меко обезмаслено сирене или чаша кисело мляко с мюсли, или 100 г баница.
Обяд:
100 г варено или печено пилешко месо и салата от краставици; варени яйца и салата от моркови; 120 г паниран кашкавал и салата от домати
Следобедна закуска:
1 круша
Вечеря:
2 круши, 200 г ниско калорична салата – зеле, краставици, моркови, маруля; а 30 минути по-късно – чаша зелен чай без захар.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook