Пушачите отлагат средно със 7,5 години опитите си да откажат цигарите. Главната причина е опасението от натрупване на излишно тегло.

Мащабно проучване за тютюнопушенето е направено във Великобритания. Обхваща 2000 бивши и настоящи пушачи.

новини Перник, отказване цигари, спиране цигари, как цигари, как да, защо пуша, тютюнопушене, зависимост тютюнопушене, лечение тютюнопушене, тегло тютюнопушене, отказване тютюнопушене, тютюнопушене вреда, отказване от тютюнопушене, тютюнопушене статистика, последици от тютюнопушенето, тютюнопушене забрана, цигари вреда, цигарите са полезни, тютюн анализ, тютюн за цигари

Внушителните 95 процента от тях споделят, че са чували, че ако откажат цигарите, ще напълнеят. Над 50 процента от участниците в допитването не крият, че това опасение ги е накарало до отложат с години опитите да преодолеят вредния порок.

„Ужасяващо е да научим, че толкова много хора продължават да пушат с години, само защото са чували, че ако откажат цигарите, ще напълнеят. Вярно е, че отказът от цигарите е свързан с повишен апетит, но той може да бъде задоволен с продукти, съдържащи по-малко калории – плодове, зеленчуци, паста, ориз, картофи, риба, крехко месо, вместо с утешителни храни“, казва д-р Джаклин Лавин от Slimming World.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook