Спортното министерство ще отпусне 151 хил. лева с ДДС за ремонт на тренировъчна зала за футбол в Спортен комплекс „Миньор“ в Перник, обяви министър Красен Кралев.

Министър Красен Кралев даде обещанието си по време на дискусията „ДА! На българските региони – ПЕРНИК“, организирана от в. „Стандарт“ и КРИБ. Събитието се проведе вчера в Двореца на културата.

новини Перник, спорт Перник, зала Перник, ремонт зала Перник, Красен Кралев Перник, Красен Кралев дава, Красен Кралев обеща, перничани ремонт спортна, спортна зала ремонт, ремонт зала Миньор

Залата е в окаяно състояние. Покривът тече, на места мазилката е оголена до тухла. Той лично е направил оглед.
Финансирането на проекта е част от политиката на ведомството за реконструкцията на съществуващи съоръжения и изграждане на по-малки тренировъчни зали, каза министър Кралев.

„Спортната инфраструктура е изключително важна за високия жизнен стандарт на жителите на даден регион. Благодарение на премиера Бойко Борисов и на двете правителства под негово ръководство, у нас се изградиха достатъчно големи и представителни спортни зали. Имаме фантастичната „Арена Армеец“, „Колодрума“ в Пловдив, „Булстрад Арена“ в Русе, направи се много добър ремонт на Двореца на културата и спорта във Варна, строи се „Арена Бургас“, която ще се използва основно за лека атлетика“, изтъкна министърът на спорта.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook