В Перник се организира безплатен курс по програмиране от СофтУни. Записването за обучението ще продължи до 5 януари 2017 г. В курса могат да се включат начинаещи и без опит в компютърното програмиране, няма и възрастови ограничения.

Перник, новини Перник, курс Перник, безплатен курс Перник

Софтуерният университет организира безплатно обучение по програмиране в 28 града в страната, съобщиха от екипа на академията. Курсът „Основи на програмирането“ ще започне на 14 януари 2017 г. и ще продължи два месеца.

Обучението ще се проведе в градовете София, Бургас, Варна, Пловдив, Горна Оряховица, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Сливен, Враца, Добрич, Плевен, Гоце Делчев, Благоевград, Ямбол, Хасково, Шумен, Видин, Кюстендил, Кърджали, Габрово, Раковски, Белоградчик, Търговище, Перник, Пазарджик и Казанлък.

Курсът е подходящ за напълно начинаещи, без възрастови ограничения и без значение от нивото им на опит. Целта е да запознае обучаващите се с основните концепции от света на софтуерната разработка, както и да създаде у тях силна основа, в случай, че желаят да продължат своето развитие в тази насока, уточняват от университета.

За всички желаещи организаторите дават и възможността да продължат обучението си в СофтУни чрез сертификационен изпит след курса, който ще се проведе в главната сграда на учебното заведение. Най-добре представилите се от вътрешната програма на SoftUni пък ще получават и кариерно съдействие чрез университетската мрежа от влиятелни партньори в софтуерния бизнес.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook