Младите пернишки рапари Християн Йорданов и Георги Алексов пуснаха съвместна песен. Парчето носи заглавието „Пернишки“. Това е първа обща песен на момчетата. Чуйте я! Ето какво каза Християн Йорданов за PKmig:

Как се зароди идеята за съвместно парче с Георги Алексов?
Идеята за общо парче с Георги Алексов е от доста време. С него се засякохме съвсем случайно в музикален формат и още тогава се заговорихме за музика. Разбрахме се да направим нещо заедно. Плановете ни все се разминаваха, но най-сетне записахме обща песен.

Разкажи подробности за самият запис, текст, музика, аранжимент и други подробности?
Песента записахме в Георги. Той има домашно импровизирано студио. Обмисляме да презапишем песента професионално ,но ще видим как ще стане във времето. Музиката избра той, свърза се с мен, прати ми бийта, хареса ми и казах ,че ще се включа. За аранжимент може да говорим само в припева, тъй като в рапа аранжимента се нарича по-скоро flow. Двамата направихме по един куплет, а аз измислих припева. Интересното в случая е, че всичко стана за около час и половина преди да запишем парчето и той не беше чувал припева, но въпреки това се справи отлично. Заглавието „Пернишки“ дойде спонтанно.

Какво искате да кажете на перничани?
Ами аз мога да говоря за моя текст в случая. Когато един артист пише текст, за да достигне до хората той трябва да пише нещо, което мисли, преживява или го вълнува. В случая не претендираме за голям смисъл в текста, но пък всички виждаме какъв е музикалния пазар. Аз лично не харесвам хората, който претендират, че са нещо на гърба на тези който наистина могат. Засегнал съм това в текста и дори един човек по някакъв начин да се е мотивирал значи има смисъл. Искам също да се види, че и в Перник има млади хора, който творят и се занимават с нещо различно от обичайните неща. И да кажа само, че тези който не харесват песента, просто могат да не си я пускат, въпреки че за мен тези който ме плюят без причина искрено ме забавляват и мотивират.

Голяма част от почитателите ви са млади хора. Налагате ли си автоцензура?
Гледаме да се съобразяваме, но мисля че текста с малки изключения не е циничен. В хип-хопа всичко е едно към едно да не забравяме от къде идва този стил. Радвам се, че има хора на който им допада това, което правим, а не са консервативно настроени само, защото все не сме добили голяма популярност в България, но и това ще стане (хаха).

Да очакват ли клип феновете ви?
За клип имаме намерение, но това е свързано с доста финанси, организация и т.н. Надяваме се да се случи скоро.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook