40 художници от Перник показаха последните си творби в обща изложба на представителството на СБХ в града. Почитателите на изящното изкуство могат да видят 80 творби – живопис, графика и пластики.

новини Перник, Перник култура, Перник, художник Перник, изложба Перник

Участниците, които са представители на СБХ и асоциирани членове, са с авторитет в средите на художниците и с множество изложби в страната и чужбина, информира директорът на галерията в Перник Елена Темелкова.

Творбите, които представи пернишката гилдия, бяха избрани от жури от членове на СБХ. В експозицията, която е наредена в галерия „Любен Гайдаров” участват както утвърдени автори, добре познати на публиката и ценени от творците в цялата страна, така и млади художници.

„Щастлива съм, че имам възможността да открия тази прекрасна изложба. Тя е поредното доказателство, че в Перник има много талантливи хора”. С тези думи откри изложбата зам.-кметът Севделина Ковачева.

„Трудът и дръзновението на 40 пернишки творци са разкрити в 80 произведения на изкуството.
Художествената галерия „Любен Гайдаров “ винаги е била място, на което се събират ценителите на изобразителното изкуството. За мен е чест, че в навечерието на 24 май творците от Перник правят този подарък за всички жители и гости на града”, сподели Ковачева.

На откриването присъства и кметът на кв. „Изток” Емил Костадинов, както и секретарят на Общината Радослава Манова.

Избра ли къде ще почиваш?

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook