Инициативен комитет за издаване на книга-албум, посветена на Апостола на свободата Васил Левски, по случай 180 години от рождението му, беше учреден днес в Перник. Той е под патронажа на кмета на д-р Вяра Церовска. Автор на книгата е известният български художник Александър Стефанов.

Перник, новини Перник, култура Перник, книга за Левски, албум Васил Левски

Заради обема и уникалната информация, отпечатването на книгата ще струва около 40-45 хил.лв.

„Огромното литературното бижу ще намери място във всяка литературна библиотека – домашна или училищна, за това се надяваме всеки който се чувства патриот да помогне със средства според възможностите си“, заяви зам.-кметът на община Перник Севделина Ковачева.

„Няма места в България където да не съм минал и да видя какво е направено и да съхраня всичко свързано с Апостола. Това е вид енциклопедия, защото е включено не само изобразително изкуство, а и кино, литература, филателия, ордени, монети, метали, пиеси. Подобно нещо няма, защото това е наистина непосилен труд“, сподели Стефанов.

Благородната идея подкрепиха всички, които влязоха в новосформирания инициативен комитет, чиито председател стана кметът Вяра Церовска. Секретар ще бъде заместник-кметът Севделина Ковачева, а в него влизат още:
Проф. Пламен Митев – историк
Проф. Красимир Гигов, лекар
Доц. Соня Пенкова, историк
Доц. Евелина Димитрова, юрист
Валери Спасов, журналист, писател
Антон Арнаудов, юрист
Петър Диков, архитект
Владислав Караилиев, инженер
Георги Георгиев, юрист
Любчо Пенев, икономист
Денислав Захариев, юрист
Юлиан Ангелов, културолог, икономист,
Иван Арнаудов, юрист
Марияна Маринова, журналист
Венцислава Крумова, историк
Ангел Малинов, литератор
Милан Миланов, председател на клуб „Васил Левски“ в Перник
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook