Народният представител от Перник Ирена Соколова е включена в 25-та юбилейна експедиция до Антарктика. Заминава с третата група през месец януари догодина.

Перник, новини Перник, новини Ирена Соколова, Ирена Соколова заминава, Ирена Соколова Антарктика, Антарктика, остров Ливингстън, Ледения континент, перничани Антарктика

Задачата на Ирена Соколова по време на престоя й на Антарктика е свързана с професията й на психолог. Тя ще прави изследване на групата.

Соколова е вторият перничанин, който ще стъпи на Ледения континент в две поредни експедиции. Миналата година в българската група бе включен фотографът от Перник Бойко Йорданов, пише gradski.org.

Старт на 25-та юбилейната експедиция даде президентът Росен Плевнелиев с връчването на почетния знак на държавния глава на Българския антарктически институт.

Първите 10 участника в мисията отпътуваха на 21 ноември с полет по маршрута София – Рим – Сантяго де Чили – Пунта Аренас, откъдето с чилийски военен самолет, а след това с чилийски кораб ще стигнат до остров Ливингстън.

Тази година в българската база на Ледения континент ще работят 32-ма души.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook