Ирена Соколова е част от експедицията до Антарктида в качеството си на психолог, за да изследва взаимодействието и общуването в малка група, в изолирана среда при трудни и екстремни условия.

irena sokolova antraktida, Перник, новини Перник, Ирена Соколова Антарктида, Ирена Соколова

Ето какво написа в социалната мрежа Ирена Соколова по повод работата си на ледения континент:

„За първа година съм част от експедицията до Антарктида и от екипа под ръководството на професор Пимпирев, председател на Български антарктически институт. Предмет и тема на моето изследване е взаимодействието и общуването в малка група, в изолирана среда при трудни и екстремни условия.
Поредица от тестове, интервюта, пряко наблюдение, задължителното за едно качествено изследване „потапяне“ в средата ми осигуряват достоверен, многообразен и голям като обем материал, за да направя изводи и заключения. Търся възможностите за управление на вътрегруповите отношения и намирането на най-подходящите поведенчески профили на хора, които да изградят високофункциониращ, склонен да издържа на продължителни натоварвания екип.
За мен е ценно да имам за научен ръководител на дисертацията си проф. Антоанета Христова, директор на Института за изследване на населението и човека към БАН и е удовлетворяващо да знам, че лично съм обезпечила целия оперативен разход по пътуването и провеждането на научните експерименти.“
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook