Кампанията на Министерството на околната среда и водите „Яко е да си еко“ влиза в българските училища. Инициативата цели да възпита у младите хора любов и грижа към природата. Тя ще се проведе от 2 до 8 декември, а темите са посветени на отпадъците и опазване чистотата на въздуха.

Любимецът на тийнейджърите – певецът Ангел Ковачев, се присъедини към кампанията. Младият екопосланик участва в два видео урока по темите за отпадъците и опазване чистотата на въздуха.

Еко уроците от „Яко е да си еко“ ще бъдат представени в пернишкото училище ГПЧЕ „Симеон Радев“ на 8-ми декември от 13,30 часа.

Уроците бяха представени за първи път през ноември тази година в Бургас.

Видео материалите са част от мащабната образователно-информационна инициатива на министерството чрез Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, чиято цел е да развие в подрастващите любов към зелената идея. Те ще бъдат достъпни онлайн абсолютно безплатно в YouTube канала на МОСВ.

Инициативата на МОСВ привлече редица популярни личности, които се превърнаха в екопосланици и дадоха пример на деца, родители и учители. Сред тях са актьорите Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека, известният алпинист Боян Петров, а вече и младият изпълнител Ангел Ковачев. Поради успеха на кампанията „Яко е да си еко“, тя продължава и през 2017 г. – разширена и обновена, и с фокус върху опазването на биоразнообразието и чистотата на водите.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook