Творби на възпитаниците на Асоциацията за лица с интелектуални затруднения „Вяра, надежда, любов“, арт група „Китанова” към ЦПЛР–ОДК и Дневния център за хора с увреждания в Перник красят коларите на парламента. Красивата експозиция е благотворителна и носи името „Път към себе си и към света”. В нея са наредени пластики и пана от текстил, керамика, стъкло и дърво.

Перник, новини Перник

На официалното откриване на експозицията, която е по инициатива на народния представител Валентин Павлов, присъства кметът на Община Перник Вяра Церовска и нейните заместници Севделина Ковачева и Йордан Павлов. Събитието бе уважено и от голяма част от депутатите в Народното събрание, сред тях бяха Ирена Соколова и Лъчезар Никифоров.
Изложбата беше открита от заместник-председателя на Народното събрание Иван Иванов. Той подчерта, че навечерието на Коледните празници, е време, в което трябва да помислим за семейните ценности и за хората, които са в затруднено положение и които имат нужда от съпричастност, солидарност и подкрепа. Благотворителната изложба е резултат от ползотворното партньорство между Асоциацията , арт групата и Дневния център за хора с увреждания. С набраните средства ще бъдат купени нови материали, с които хората с увреждания ще продължат своята арт терапия.

Народният представител Валентин Павлов подчерта, че изработените от младежите със специални потребности красиви пластики, пана и керамика са прекрасен резултат от положените усилия и отдадеността на техните ръководители Таня и Китан Китанови. Той изрази благодарност към ръководството на Народното събрание за възможността творбите да бъдат представени в парламента.

Ръководителят на талантливите творци Китан Китанов изказа специална благодарност на кмета д-р Вяра Церовска и нейния екип за подкрепата, която оказват на младежите. Той не скри, че благодарение на неговата съпруга Таня Китанова е развита арт-терапията в цялата страна. Творби на децата и младежите със специални потребности и ментални проблеми има в кабината на кмета на френската столица – Париж, както и в много известни галерии и колекционери по целия свят.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook