Кметът на Ковачевци Васил Станимиров взе престижна награда от тазгодишните награди „Кмет на годината 2016“. Той е отличен в категорията „Природа за бъдещите поколения“. В същата категория бяха отличени също градоначалниците на Габрово и Тетевен.

новини Перник, Ковачевци с награда, Вяра Церовска без, Мая Манолова обяви, Мая Манолова награди, Кмет на гражданите, Васил Станимиров награда, Васил Станимиров

Изпълнителният директор на „Екопак“ Тодор Бургуджиев обяви победителите и им връчи отличията.

“Искам да благодаря на създателя на г-н Боян Томов за този невероятен конкурс, където всеки един кмет може да се похвали с това, което е направил, както и на моя екип, защото с техния труд ние успяхме да направим община Ковачевци една привлекателна, зелена община и с голямо достойнство мога да кажа, че ще я предадем така на бъдещите поколения”, заяви Васил Станимиров, кмет на Ковачевци.

Над 600 000 българи направиха своя избор кои кметове в кои сектори се справят отлично.

Трима градоначалници извоюваха престижното звание „Кмет на гражданите” в тазгодишното издание на националния конкурс „Кмет на годината 2016”. Омбудсманът Мая Манолова обяви резултатите от всенародното допитване на официалната церемония.
Кметовете на Каварна, Троян и Кърджали спечелиха в най-оспорваната надпревара между 265 общини. Нина Ставрева, Донка Михайлова и Хасан Азис са носителите на „Кмет на гражданите 2016” съответно в раздел малка, средна и голяма община.

Кметът на Перник д-р Вяра Церовска също присъства на церемонията по връчване на наградите „Кмет на годината 2016”, но тя остана без приз от престижния конкурс.

Носителите на голямата награда са кметът на Благоевград Атанас Камбитов, кметът на Разлог Красимир Герчев и кметът на Ивайловград Диана Овчарова.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook