Кметът на Община Перник Вяра Церовска посрещна най-изявените абитуриентите от „Випуск 2019“ на града на изискан прием в Двореца на културата.Тя приветства зрелостниците и не скри, че е щастлива да бъде в този наистина специален момент за тях.

„За вас приключи един много истински и силен етап, остана детството със спомените, обичта с грижата и вниманието на вашите родители. Остават невероятните приятелства, които направихте в училище. Направете от всичко това капитал, който да построите и да сбъднете мечтите си . Бъдете уверени в себе си и вярвайте, че каквото искате можете да го постигнете“, сподели кметът на Перник и пожела на абитуриентите да бъдат здрави, усмихнати и добри.

„Всички имаме нужда от вашата енергия. Нашият град има нужда от това да го обичате и да пазите традициите и любовта си към него. България има нужда от вашата сила и всички заедно трябва да построим ново ядро на Европа. Всичко зависи от вас как ще подходите и колко отговорни и сериозни ще бъдете. Живота иска една усмивка и едно доверие. Вярвам във вас и ви желая на добър път и късмет“, каза още Вяра Церовска.

На традиционната среща на кмета със зрелостниците присъстваха 28 изявени дванадесетокласници от 10 средни общообразователни училища и професионални гимназии. На всички тях тя връчи лично роза и икона, която да ги закриля и да им помага по пътя на живота. Aбитуриентите благодариха на кмета на Перник за внимание и подкрепата.

На събитието присъстваха още зам.-кметовете на Перник Севделина Ковачева и секретарят на Общината Радослава Манова.
За доброто настроение на всички се погрижиха талантливите момичета и момчета от вокална формация „Синева” с ръководител Дарин Бърнев при Общински младежки дом. Тържествената церемония завърши с празничен тост от кмета и обща снимка със зрелостниците.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook