Община Перник няма одобрен оздравителен план от Министерство на финансите. На въпросът ни от днес „Има ли одобрен оздравителен план за община Перник от министър Владислав Горанов към днешна дата?“ PKmig получи отговор от пресцентъра.

„Не е одобрен оздравителния план на община Перник. Коментар по темата на министър Горанов можете да видите в дадено от него преди седмица интервю за Mediapool“, заявиха от пресцентъра на Министерство на финансите.

новини Перник, финанси Перник, план Перник, оздравяване Перник, оздравителен план Перник, Вяра Церовска

Също така днес на пресконференция областният координатор на политическа партия ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска изрази своите надежди, че политическият разум няма да позволи оставката на правителството да окаже негативно влияние върху финансовото състояние на община Перник.
„Нашият предложен оздравителен план, който беше приет от Министерството на финансите, включваше отпускане на 16 млн. лева до края на годината, от които 8 млн. за фирмите и 8 млн. лева задължения към държавата, които трябваше да бъдат върнати веднага. До края на месец януари трябваше в Общината да постъпят още 8 млн. лева по безлихвения заем“, заяви д-р Вяра Церовска.

Думи на министър Горанов по повод общини в тежко финансово състояние
В интервю от 08.11.2016 година за информационна агенция Mediapool на въпроса: „А вие като министър ще одобрите ли отпускането на безлихвени заеми на такива общини?“ министърът на финансите Владислав Горанов заявява:

„Не. Не и в размерите, за които те настояват. До момента не съм одобрил нито един оздравителен план на нито една от 36-те общини, които са в процедура на финансово оздравяване. Има по-добри и по-лоши планове. С най-голяма степен на готовност е Сливен, но и там още има нужда от доуточняване. А случаят с Перник, който настоява за 20 млн. лв., засега е тежък.“
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook