84 884 избиратели от община Перник имат право на глас на днешните избори за президент и вицепрезидент на Република България.

новини Перник, президентски избори, президентски избори 2016

В община Перник се гласува за президент и вицепрезидент в общо 141 секции. В голяма част от тях бяха направени промени. Смени има както сред членовете на комисиите, така и сред председатели, зам. председатели и секретари. Рокадите между двата тура са нещо обичайно, те са заявени от партиите, заяви председателката на РИК Надя Боянова.

Гласуването започна в 7.00 часа и ще приключи в 20.00 часа. Всички секции в Перник отвориха и работят при нормални условия.

Избирателна активност:
Към 10 часа на територията на община Перник са гласували 10 319 избиратели като активността е 12,16%.
Към 13 часа на територията на община Перник своя вот дадоха 26 800 избиратели като активността е 31.57%.
Към 17 часа на територията на община Перник своя вот изразиха 41 362 гласоподаватели като активността е 48,73%.

Кой за какво гласува днес на втори тур на Президентски избори 2016?

„Днес избора е в наши ръце, нека да бъдем отговорни към себе си и бъдещето на децата си. Днешната дата не е случайна, защото от днес, сигурен съм, е началото на края на чуждопоклоничеството, корупционната държавна политика и несигурното бъдеще на страната ни. Гласувах за новия президент на България, за една нова държавна политика, която да защитава българския интерес. Призовавам перничани да излязат и да не позволяват президентът на България да бъде посочен от хора, извън границата на страната ни“, каза председателят на БСП Перник Кирил Леонов.

„Нека да гласуваме за визията на България в Европа занапред и за това тя да продължи да стои достойно на пътя на развитието”, каза областния управител д-р Александров.

„Гласувах за сигурност, стабилност и спокойствие. Давам своя глас за това утре денят в България да е спокоен“, каза народният представител и общински ръководител на местната структура на ПП ГЕРБ в Перник Ирена Соколова.

„Гласувах за хората, които ще продължат стабилността и баланса в държавата и ще работят за издигане на авторитета на държавните институции и българските граждани. Президентската институция олицетворява обединението на нацията, именно затова е изключително важно да гласуваме за разумния и предвидимия път на развитие“, заяви кметът на кметство „Изток“ Емил Костадинов.

„Гласувах да продължим Европейския път на развитие на България. Гласувах за единство на нацията. Гласувах за стабилни граници, които нашата държава може да има повече с политика, отколкото със сила. Гласувах да продължим развитието и изграждането на България и на Перник”, заяви кметът д-р Вяра Церовска.

Специален щаб ръководи и координира работата на ОД на МВР – Перник от 14 часа в събота до приключване на изборния ден.
Сигнали, свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес ще се приемат на тел.: 02/982 2232, факс 02/982 5646 и e-mail: izbor@mvr.bg. Сигнали и жалби могат да бъдат изпращани и на електронния адрес на ОД на МВР – Перник: pernik@mvr.bg.
Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на откритите линии. Подадените информации ще бъдат записвани.

Паспортна служба ще работи днес. Гражданите, чиито документи са изгубени, повредени или с изтекъл срок на валидност могат да получат Удостоверение от сектор „Български документи за самоличност“ – ОДМВР, за да могат да гласуват.

Миналата неделя в изборите за президент в пернишко гласуваха 71 462- ма от общо 116 451 избиратели. Избирателната активност в региона бе 61.37 процента.

Резултат от Президентски избори 2016 за цялата страна:

Кандидатпрезидентската двойка Румен Георгиев Радев и Илияна Малинова Йотова печели Президентски избори 2016 с 59.70% от гласувалите в Република България.
Двойката Цецка Цачева Данговска и Пламен Иванов Манушев събраха 35.30% от гласовете на избирателите.
Не подкрепям никого – 5.00%.
Избирателна активност – 50.50%.
Данните са от изследването Exit Poll на социологическа агенция „Алфа Рисърч“, съобщава Нова ТВ.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook