В община Перник се гласува за президент и вицепрезидент и национален референдум в общо 141 секции. Статията ще бъде ДОПЪЛВАНА и ОБНОВЯВАНА постоянно.

новини Перник, президентски избори, президентски избори 2016

Избирателите ще могат да гласуват с машини в 11 секции в град Перник. Машинното гласуване няма да е експериментално и ще се отчита.

84 888 избиратели от община Перник имат право на глас на днешните избори.
Гласуването започна в 7.00 часа и ще приключи в 20.00 часа. Всички секции в Перник отвориха и работят.

Към 10 часа в община Перник при Изборът на президент и вицепрезидент са гласували 10 269 човека. Избирателната активност е 12.10 процента. Към 13.00 часа изразиха вота си общо 25 189 човека, а активността е 29.67 процента.
Към 17.00 часа изразиха вота си общо 42 479 човека, а активността е 50.04 процента.

Към 10 часа в община Перник при Национален референдум са гласували 8 423 човека. Към 13.00 часа изразиха вота си общо 23 672 човека. Към 17.00 часа изразиха вота си общо 39 894 човека.

„Гласувах за най-достойната кандидат-президентска двойка и за доброто на България.Трябва да изберем достоен българин, който ще служи на интересите на народа и ще има характера и смелостта да ги отстоява . Промяната е спешна и неотложна и зависи от всички българи, които днес гласуват“, заяви председателят на Областния съвет на БСП – Перник. Той гласува в СОУРИЧЕ „д-р Петър Берон“.

„Всички днес гласуваме за едно и също – за по-доброто бъдеще на България, за децата, за младите хора, за нас самите, защото смятам, че заслужаваме един достоен държавен глава“, каза областният лидер на ПП АБВ Петър Първанов след като упражни правото си на вот. Той е гласувал и за референдума на Слави Трифонов.

„За пореден път дадох своя глас за демокрацията и промяната. Гласувах за честността и родолюбието. За това децата ни да останат в България, да учат в България и да работят в България, отправили поглед към Европа и Европейския съюз, а не към Русия. Дадох своя глас за тези, които притежават силата на бъдат свободни“, заяви народният представител от РБ д-р Валентин Павлов.

„Гласувах за най-подготвените и сработени като добър екип кандидати. Те са демонстрирали и всеки ден показват своя професионализъм, грижата и отговорността си към страната ни. Очаквам тези избори да представят претенцията ни за цивилизованост и да протекат спокойно“ заяви народният представител и общински ръководител на ПП ГЕРБ-Перник Ирена Соколова. Тя гласува в в ПГ по архитектура и строителство в град Перник.

„Гласът на всеки гражданин е важен и трябва да бъде чут. От всички нас, гласоподавателите, зависи просперитета и стабилността на държавата“, каза областният управител д-р Александър Александров след като гласува в X-то ОУ „Алеко Константинов” в квартал „Изток”. Той пусна и двете бюлетини – за изборите за президент и вицепрезидент и за националния референдум.

„Гласувах за силна и стабилна България, за разум и предвидимост в политиката. Гласувах за това да имаме стабилни граници, да бъдем уважавани навсякъде. Гласувах за България”, каза кметът на община Перник д-р Вяра Церовска. Тя гласува в сградата на НЧ „Елин Пелин”.

„Гласувах за най-подготвената професионално кандидат-президентска двойка. Президентската институция е особено важна, дори съм привърженик на Президентската република, като по-модерна форма на управление“, заяви народният представител от ПП АБВ Лъчезар Никифоров веднага след като пусна вота си в НЧ „Елин Пелин” в Перник.
Той гласува и за референдума на Слави Трифонов. Той смята, че въпросите на пръв поглед изглеждат популистки, но всъщност те са важни.

Специален щаб ръководи и координира работата на ОД на МВР – Перник от 14 часа в събота до приключване на изборния ден.
Сигнали, свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес ще се приемат на тел.: 02/982 2232, факс 02/982 5646 и e-mail: izbor@mvr.bg. Сигнали и жалби могат да бъдат изпращани и на електронния адрес на ОД на МВР – Перник: pernik@mvr.bg.
Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на откритите линии. Подадените информации ще бъдат записвани.

Паспортна служба ще работи днес. Гражданите, чиито документи са изгубени, повредени или с изтекъл срок на валидност могат да получат Удостоверение от сектор „Български документи за самоличност“ – ОДМВР, за да могат да гласуват.

Резултати от Президентски избори 2016 за цялата страна:
ген. Румен Радев – 24.80 процента;
Цецка Цачева – 23.50 процента;
Красимир Каракачанов – 13.60 процента;
Веселин Марешки – 8.30 процента;
Трайчо Трайков – 7.10 процента;
Пламен Орешарски – 6.90 процента;
Не подкрепям никого – 6.20 процента;
Ивайло Калфин – 3.80 процента;
Татяна Дончева – 2.10 процента.
Национален референдум 2016 – 47.00 процента.
Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
Да 74.20%
Не 19.10%
Недействителни 6.70%
Подкрепяте ли въвеждането на задължителното гласуване на изборите и референдумите?
Да 65.60%
Не 28.20%
Недействителни 6.20%
Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за получен един действителен глас на последните парламентарни избори?
Да 78.10%
Не 15.90%
Недействителни 6.00%
Новият президент на България ще бъде определен на балотаж между кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и ген. Румен Радев, който е издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП. Това сочат социологическите прогнози.
Данните са от изследването Exit Poll на социологическа агенция „Алфа Рисърч“.

Според „Галъп“ Радев води с 26.70% срещу 22.50% за Цачева.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook