Над 30 са доброволците, които до днес изразиха желание да подпомагат дейностите за овладяване на разпространението на коронавируса в Перник. Днес в съответствие с всички препоръки на Министерство на здравеопазването и Националния кризисен щаб, както и със спазването на всички санитарно-хигиенни норми бе проведен инструктаж на част от доброволците.

„Радвам се, че днес срещу мен виждам достойни перничани, които изявиха желание да помагат на наши съграждани в нужда“, каза зам.-кметът на община Перник Стефан Кръстев. Той добави, че над 120 перничани и в момента се възползват от ежедневна доставка на храна но има възрастни хора или лица под карантина, които нямат близки и в тази ситуация се нуждаят от помощ. Кръстев каза още, че на всички доброволци ще бъдат осигурени лични предпазни средства.
Експерти от Превантивно-информационен център – Перник пък направиха инструктаж на доброволците за предпазните мерки и работата с хора под карантина.

Възрастни хора и лица под карантина в невъзможност за самообслужване могат да се свържат с община Перник на телефон – 0884 99 70 93.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook