11 възпитаници на ГПЧЕ „Симеон Радев“ начело с техния преподавател по физическо възпитание Мирослав Илиев се включиха във велопоход по повод Деня на спорта – 17 май.

Младите момчета направиха пробег по новата велоалея, която често използват, от центъра на града до учебното си заведение. Те споделиха, че откакто е изградено трасето вече не закъсняват за училище, защото се придвижват много бързо с велосипедите си.

Учениците от Езиковата гимназия бяха приветствани за инициативата от заместник-кметовете Денислав Захариев и Севделина Ковачева. Те ги поздравиха за включването в седмицата на спорта, организиран от Община Перник.

„Надявам се по този начин да запалим повече млади хора по спорта и този пробег да стане традиция, следващата година в него да се включат и другите училища. Успех и едно приятно забавление по пистата“, сподели Захариев.

В рамките на днешния ден предстои турнир по футбол за 3-4 клас за „Купата на кмета”. Финалите ще бъдат на Стадион „Звезда”, Димова махала, с начален час 13 часа. Преди това се организират двустранен турнир по тенис на маса, спортни, щафетни игри и теглене на въже, с участието на ученици от СУ „Олимпиец“ и V СУ „П. Р. Славейков“.
Избра ли къде ще почиваш?

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook