Работниците от ОП “Социално предприятие за озеленяване и благоустройство в Община Радомир” създадоха цветна детелина на пл. “Свобода”, за да радва гражданите и гостите на града.

В град Радомир започна пролетното засаждане на едногодишни растения от служителите на общинското предприятие по озеленяване.

Първо те възстановиха градинката пред Бюро по труда-Радомир. Засадени са бегонии с цвят корал, розов и бял. По преценка на персоналът на общинското предприятие там са посадени и отгледаните от тях хости “Патриот”.

В цвят ягода пък засадиха петунии в голямата градинка на пл. “Свобода” срещу Община Радомир.

Служителите на ОП “Социално предприятие за озеленяване и благоустройство в Община Радомир” създадоха и цветна детелина на пл. “Свобода”, за да радва радомирци и гостите на града. Те засадиха два вида цветя в нея – бегония и тагетис. Детелината е оформена с бегония в цвят корал и бяло, а тичинките са изградени от жълт и оранжев тагетис.

На 11-май администрацията на на Община Радомир и на Общински музей-Радомир подпомогнаха дейността по озеленяване на града. Те заедно с управленския екип на ОП “Социално предприятие за озеленяване и благоустройство в Община Радомир” засадиха около 1200 цветя на пл. “Войнишко въстание”.

В пространството около паметника на “Никола Корчев” посадиха 45 гербери. В средната градинка са посадени 98 сини върбени. Във всички останали градинки са засадени около 1000 бегонии с цвят корал, бял и розов.

Идеята за включването на администрацията и оказаното съдействие на общинското предприятие е на Кмета на община Радомир Пламен Алексиев и Председателя на Общински съвет-Радомир Светослав Кирилов.

“При подходящи метеорологични условия работа по озеленяване в централната градска част ще продължи”, каза управителя на общинското предприятие Благовест Кацарски.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook