Кметът на община Радомир Пламен Алексиев бави поставянето на указателни табели към библиотеките в региона.

На територията на община Радомир трябва да се поставят 10 броя табели по инициативата „Пътят към библиотеката“ на фондация „Глобални библиотеки – България“. Табелите би трябвало да сочат към библиотеките при НЧ „Напредък“-1895 гр. Радомир, НЧ „Благой Попов“-1927 с. Дрен, НЧ „Благой Гебрев“-1905 с. Друган, НЧ „Отец Паисий“-1927 с. Извор и НЧ „Христо Ботев“ 1928 с. Копаница.

новини Радомир, Пламен Алексиев бави, библиотеки Радомир, указателна табела библиотека, Глобални библиотеки, Пътят към библиотеката, Бил и Мелинда Гейтс

От фондацията е изпратено официално писмо до кмета Пламен Алексиев с искане да бъдат заявени посоките на указване за всичките 5 библиотеки. Изработват се и се доставят за сметка на тях, а от кмета се изисква да определи местата на поставяне и да разпореди да бъдат монтирани.

В Перник, Сливен, Хасково, Дулово и на други места в страната вече са монтирани, а в Радомир дали ще бъдат монтирани табели сочещи „Пътят към библиотеката“ зависи от кмета.

Местоположението на читалищни, общински и регионални библиотеки в страната, снабдени с компютри за безплатно ползване, се обозначава с указателни табели. Инициативата „Пътят към библиотеката“ обхваща обществените библиотеки, оборудвани с техника по програмата „Глобални библиотеки“ и е част от усилията за поддържане на условия за равен достъп до интернет и информационни ресурси. Инициативата се осъществява от Фондация „Глобални библиотеки – България“ с подкрепата на общините в страната и с финансиране на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ – САЩ.

В рамките на проекта се поставят табели „Библиотека“ като част от инфраструктурата от знаци и указания към пътната мрежа в населените места. Началният етап на „Пътят към библиотеката“ е през септември и октомври и обхваща 650 обществени библиотеки в 166 общини в цялата страна, като в рамките на проекта ще бъдат поставени табели до над 900 библиотеки.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook