Иван Звездев ще бъде специален гост на Празник на бозата 2016 в Радомир. Той ще приготви голяма порция кавърма по радомирски. Гозбата ще бъде раздавана на гостите и жителите на града.

Певицата Анна Мария ще се погрижи за доброто настроение по време на събитието. Тя е изпълнителка на шопски, тракийски и авторски песни на фолклорна основа.

новини Радомир, Кухнята на Звездев, Празник на бозата, традиция Радомир, кавърма по радомирски

Двама млади мъже облечени в национална носия ще раздават боза и кавърма.

Празникът на бозата ще се проведе за първа година на 22 октомври 2016. Организатор на събитието е община Радомир, а целта е емблемата на региона да стане традиция.

Иван Димитров Звездев е български кулинар, шоумен, водещ на телевизионното кулинарно предаване „Кухнята на Звездев“, което се излъчва в ефира на телевизия Канал 3. Той е роден на 12 август 1975 година в Павликени.

Анна Мария е родена и живее в село Панчарево край София. За музиката я откриват случайно, когато е едва на 5 години. Талантът ѝ я прави част от Протокола на българските правителства до 1985 г. Още от малка става част от визитката на България. Наричат я „малката певица на президента Тодор Живков“.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook