Пътят за Радомир е блокиран от протестиращите миньори в рудник „Бабино“.
Група хора е излязла на пътното платно и са спрели движението за Радомир. Очаква се да бъдат пропускани само автомобили със специален режим на движение.

Стачкуващите настояват за незабавно изплащане в пълен размер на работните заплати за август и септември, както и ваучерите за храна от март досега.

новини Радомир, новини Перник, стачка миньори, рудник Бабино, мини Бобов дол, стачка Бабино, неизплатени заплати Бабино, Мая Манолова под земята, Мая Манолова миньори

Омбудсманът Мая Манолова слезе под земята при протестиращите миньори в мината и ще остане там, докато не им бъдат изплатени заплатите за август, съобщава БНТ.

Протестиращите се оплакаха, че ръководството на мината нарочно намалява притокът на чист въздух под земята, за да бъдат принудени сами да излязат от рудника. Обвиненията категорично бяха отхвърлени от дружеството.

В 20.30 часа е започнало изплащане на трудовите възнаграждения на работниците от рудник „Бабино“ за м. август. Миньорите прекратяват стачните действия и излизат на повърхността.
Пътят за Радомир е освободен.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook