Министърът на енергетиката Теменужка Петкова провери модернизираната подстанция на ЕСО „Червена могила“ в Радомир

От област Перник министърът на енергетиката Теменужка Петкова даде начало на проверките за готовността на трите електроразпределителни дружества и Електроенергийния системен оператор за предстоящия зимен сезон.

„За трета поредна година започваме проверки в енергийните дружества с превантивна цел – да се уверим, че енергийната система на страната ще издържи през зимния сезон. Въпреки тежките условия миналата зима, успяхме да се справим. Благодарение на рехабилитацията и модернизацията българската енергийна система работи надеждно. Лично ще проверя и запасите от въглища“, каза Теменужка Петкова.

В района на град Радомир енергийният министър инспектира модернизираната подстанция на ЕСО „Червена могила“. Обектът е част от стратегическата инфраструктура на страната. На територията на подстанцията функционира международният електропровод 400 киловолта, който осигурява връзка с електроенергийната система на Република Македония.

Министър Петкова обяви, че от средата на месец октомври предстои да се извършат проверки и на всички енергийни предприятия, които имат ангажимент да осигурят така наречения студен резерв. „Лично ще проверя и запасите от въглища“, подчерта още тя.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook