На 26 ноември 2016 г. в Концертната зала на Младежки дом – Варна ще бъдат наградени лауреатите от Националния конкурс за литературно творчество и компютърнa рисунка „Морето, морето, морето…“ Варна 2016 г. Диана Славейкова от Радомир е отличена с Наградата на Националния дворец на децата.

Радомир, новини Радомир, поезия Радомир, проза Радомир, култура Радомир, успех радомирско дете, Диана Георгиева Славейкова, Диана Славейкова

Председател на петчленното жури беше поета Станислав Пенев. В раздел „Литературно творчество“ бяха разгледани и оценени 348 творби на морска тематика.

Наградата на Националния дворец на децата получава Диана Георгиева Славейкова от гр. Радомир. Тя е в 10-ти клас на Техническа професионална гимназия „Никола Йонков Вапцаров”. Получава отличието си за поетичен триптих „Морето, морето, морето…”. Художествен ръководител й е дългогодишният учител по литература Мария Николова.

Специалната награда за учител-наставник е за Ангелинка Димитрова Николова от 10-то СУ „Алеко Константинов”, гр. Перник.

Всички лауреатите от конкурса ще получат плакети и дипломи.

Националният конкурс за литературно творчество и компютърнa рисунка „Морето, морето, морето…“ Варна се провежда за 11-та поредна година. Конкурсът е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2016/2017 година. Организира се от ЦПЛР – Общински детски комплекс, град Варна със съдействието на Сдружение „Литературно общество“ – Варна и община Варна.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook