Басейнова дирекция откри 2 нарушения в община Радомир. Над река Струма е открит мост без необходимите документи за експлоатация на съоръжението. Има заплаха от наводнение на село Дрен.

новини Радомир, нарушения Радомир, съоръжение Радомир, заплаха Дрен, заплаха наводнение Дрен, мост без документи, пешеходен мост без, мост документи
снимката е с цел илюстрация

182 проверки 41 предписания и 11 наказателни постановления издадоха служителите на Басейнова дирекция в Благоевград за месец октомври. Това съобщи на редовната си пресконференция пред медиите директорът Вангелия Иванова. След направени проверки на територията на община Радомир са открити две нарушения.

Наличие на затрупан със земна маса канал преминаващ през село Дрен, общ. Радомир и съществуващ риск от наводнение. Установено е, че канала – земно насипен профил е обрасъл с дребна храстовидна растителност, както и натрупани земни маси във водното течение. В резултат са направени необходимите предписания, пише struma.com.

Наличие на изграден мост на р. Струма между с. Борнарево и кв. Върба, общ. Радомир. Установено е, че над водното течение на река Струма е изграден пешеходен мост, строителството на който е приключило. За съоръжението няма издадено разрешение за строеж от Община Радомир, както и документи за съществуването на моста. В резултат е отправена молба за съдействие до РО НСК – Перник за предоставяне на наличната информация по отношение на новоизградения мост.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook