Кметът на община Радомир Пламен Алексиев и общинската администрация провалиха гражданската инициатива за изграждане на детска площадка в парк „Бучалото“. В писмено становище г-н Алексиев отговаря, че „след направа на оглед и начални проучвателни работи, развитието на идеята беше прекратено“.

Радомир, новини Радомир, детска площадка Радомир, детска площадка  Бучалото, парк Бучалото, Пламен Алексиев, Пламен Алексиев провали, Пламен Алексиев прекрати, Пламен Алексиев спря, detska plostadka buchaloto

Общинската администрация в Радомир изтъква доводи като: липса на финансови възможности, неизяснена собственост, изработването на кадастралната карта на града, съгласувателни процедури с МОСВ, преработване на документацията и други.

„Отговора на кмета Алексиев в две страници е с много думи, които са абсолютни безсмислици, не казващи нищо, което е и нормално за него. Това е така, защото:
1. Говори за „парк“, „съседен частен имот“, „евентуален проект включващ намеса по коритото на реката“ и „непосилна финансова рамка“, което са пълни небивалици, нямащи нищо общо с въпроса. От години, както и в настоящия момент има съществуваща детска площадка, но с неизползваеми съоръжения.
2. От РИНГ му бяха предоставили напълно безплатно три проекта за детски площадки, одобрени от архитект и изпълнени в друга община. Той отказа да ги приеме, като каза, че главния архитект на община Радомир ще изработи проекта. Обеща ако се наложи да дофинансира.
3. Събраните средства са напълно достатъчни, даже и много повече, за да се оформи само терена за детска площадка, при факта, че общината има на склад чисто нови съоръжения за такава, които ръждясват неизползваеми повече от две години!
4. Година и половина ли му трябваха на кмета за да даде тези нелепи обяснения? Вероятно още нямаше да обърне внимание, ако не бях внесъл официалното питане до него“, каза общинският съветник Емил Крумов за PKmig.

Кметът на община Радомир Пламен Алексиев твърди, че е направен опит от община Радомир събраните пари от благотворителната акция за изграждането на въпросната детска площадка да бъдат върнати на сдружение „РИНГ“-Радомир. Изтъква, че сметката на сдружението е закрита и не са успели да възстановят дарената сума от 1205 лева. Кога е направено това действие не става ясно от събраните от нас документи.

„Сметката бе закрита края на август месец по простата причина, че бе отворена само за детската площадка за набиране на средства и за тази година и половина само за поддръжката на сметката сме платили 150 лева лични пари. Кметът да не се прави на ощипана мома. Има начин да се свърже както с мен, така и с юриста на сдружението ! Не го е направил до ден днешен!!! Дори напротив многократно на разни общински събрания и в частни разговори е потвърждавал , че площадката ще се направи (дори на предизборният му дебат !!!) Кога се е опитал да върне парите и какъв е този прецедент да се връща дарение ? Сигурно се е опитал да ги върне след като му бе пуснато запитване от Емил Крумов (общински съветник) и сега се чуди как да се измъкне от ситуацията“ сподели Ангел Игнатов, който е представител на сдружение „РИНГ“-Радомир.

Припомняме, че средствата за детската площадка в парк „Бучалото“ се събираха благотворително от гражданско сдружение „РИНГ“-Радомир. Даренията се събираха до Деня на детето – 1 юни през 2015 година. Първото дарение е направено от две момиченца на по 10-години. Децата дали за бъдещата площадка по 2 лева. Преведената сума на община Радомир е в размер на 1205 лева.

До редакционното приключване на материала не получихме отговор от община Радомир за проблема. Ще ви информираме своевременно ако получим коментар от кмета на община Радомир Пламен Алексиев или служител от общинската администрация.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook