От общинската администрация сметнаха, че не е необходимо да отговорят на въпроса ни за зимната обстановка в община Радомир. Тежка е пътната обстановка в Радомир. Радомирци се оплакват, че улиците не са почистени. Около 15 сантиметра е снежната покривка. Снеговалежът не е спирал през целия ден.

Радомир, новини Радомир, почистване Радомир, сняг Радомир, зимна обстановка Радомир, снегопочистване Радомир, фирма почистване Радомир, поледица Радомир, снегорин Радомир

Гражданка пита в социалната мрежа: „Защо трябва да довършваме работата на тези на които им се плаща?“ по повод почистването на улица със собствени усилия.

„Много тъпо ми стана да се прибирам по ул. “ Пирин “ срещу мен да идва снегорин с вдигнат нож ……. А пътя естествено бе под всякаква критика …“, споделя друг радомирец.

На анкета пък с въпрос „Ще се справи ли според вас общинската управа със снегопочистването на пътната мрежа на територията на община Радомир през тази зима?“ до този момент отговор НЕ са дали 66 радомирци, а с ДА отговарят едва двама.

100 тона сол и 150 тона пясък са осигурени срещу поледиците в радомирско. Това стана ясно на днешното заседание на Общински съвет-Радомир.

Община Радомир има сключен договор за зимно и лятно почистване на уличните платна, площадите, алеите, парковите и другите територии, предназначени за обществено ползване. Договорът е сключен с радомирската фирма „Вива метал“ ООД на 25.08.2016 година. Стойността му е 160 000 лева без ДДС.

Фирмата разполага с 3 снегорина и 1 челен товарач и 2 песъкоразпръсквачки.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook