Най-добрата дъска за сервиране на сухи мезета е един от онези предмети, които ще използвате във вашата кухня. Модерни са и не подвластни на времето. Трябва също да помислите за размера и, от който се нуждаете, за да не ви липсва място, когато поднасяте атрактивно мезето за гостите си. Имайте предвид обаче, че голямата дъска ще заеме много място във вашата кухня.

Всяка дървена дъска за сухи мезета има нужда от грижи и редовно почистване. Ако обаче се грижите добре за тях, те ще издържат дълги години.

Ето как да се грижите за дървените си дъски за сервиране:

1. Измивайте, не накисвайте
Не забравяйте редовно да измивате дървените си дъски за сервиране, но не ги накисвайте във вода. Не използвайте съдомиялната за измиване. Това ще ги накара да се деформират и дори да се напукат.

2. Изсушете възможно най-скоро
Не оставяйте вашите дъски за сухи мезета да изсъхнат, избършете ги, за да предотвратите абсорбирането на вода в дървото. Това ще предотврати повреждането на дървената повърхност с течение на времето.

3. Мажете ги редовно с масло
Редовното мазане на вашата дървена дъска за сервиране ще я запази лъскава и нова, както и ще изгради устойчивост срещу абсорбиране на вода. Купете минерално или натурално масло за дърво и нанесете обилно покритие на дъската си. След като се абсорбира напълно, вашата дъска трябва да е като нова.

Ако искате по-бляскава дъска, достойна да бъде използване за сервиране на сухи мезета и вино, смятаме, че ще намерите нещо красиво в онлайн магазина KaboWood.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook