През новата 2019 година работните дни ще бъдат 249 като толкова бяха и през 2018-а.
Почивните дни ще бъдат по-дълги.

Почивките около празниците ще бъдат по-дълги, тъй като в много случаи ще се слеят със събота и неделя. С измененията на Кодекса на труда от 2018 г. отпадна практиката за разместването и отработването на почивните дни покрай официалните празници, така че да се получат дълги уикенди. Според новата схема се почива точно в деня на празника, а ако той се пада в събота или неделя, за почивен се обявява следващия го понеделник.

Така на практика по-дълги с един допълнителен ден уикенди ще има около 3 март – Денят на Освобождението на България, 6 май – Гергьовден, 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, 6 септември – Денят на Съединението и 22 септември – Денят на Независимостта. От всички официални празници през 2019 г. само 1 май – Денят на труда, ще бъде почивен, без да може да се свърже със събота или неделя, тъй като се пада в сряда.

Най-голямата почивка за годината ще бъде за Великден, който ще честваме на 28 април. Тогава за неработни са обявени 4 дни – от петък, 26 април, до понеделник, 29 април, включително. Коледните празници пък се падат точно в средата на седмицата – вторник, сряда и четвъртък, поради което ще се почива само през тези три дни. На 23 декември (понеделник) и на 27 декември (петък) ще се работи. Същото се отнася и за последни два дни на годината – 30 и 31 декември, които са понеделник и вторник.
Купи мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo underwear.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook