Ядките, яйцата, цвеклото, кафето, зеленият чай, черният шоколад и пълнозърнетият хляб подпомагат умствената дейност. Ендокриноложка уверява, яйцата, ядките, кафето и цвеклото стимулират функциите на мозъка.

Диетоложка подчертава на фактите, че храните от ежедневната диета влияят на мозъчната дейност по различни начини: могат да я ускорят и забавят, да помогнат или да попречат на запомнянето на информация, да стимулират или намалят производството на невротрансмитери. За добра концентрация върху задача може да се постигне като приемаме кафе, но в умерено количество.Въпреки това, тонизиращият ефект от него няма да продължи дълго: скоро тялото, напротив, ще се отпусне.

За да увеличим издръжливостта на мозъка, за да овладеете например голямо количество информация, трябва да дадете предпочитание на зеления чай, съдържащ L-теанин, мощен антиоксидант, който успешно тонизира за дълго време и за разлика от кафето нямат релаксиращ постефект, уточни лекарката. Какаовите зърна са полезни за мозъка.

Парче горчив шоколад или чаша какао са чудесни при умствени задачи. Според диетоложка тези, които искат да ускорят работата на мозъка, трябва да ядат повече пълнозърнест хляб: ръжен, ръжено-пшеничен, хляб с трици. Те съдържат много витамини от група В, които помагат на нервната система да бъде в добра форма.
Грабни сега удобно мъжк
о бельо
от онлайн магазин Stasymo.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook