Рафаел Пашамов представи третия си самостоятелен сингъл “Отразен”. Талантливият певец стана известен след като стигна до финалите на музикалното телевизионно риалити “Гласът на България” през 2018. Впоследствие Рафаел подписа договор с Монте Мюзик и издаде първата си авторска песен “Магнит”, последвана от сингъла “Нови истини”.

Забележителният тембър, интелигентно присъствие и стилно музикално звучене са запазена марка за Рафаел. Изпълнителят предпочита да създава музика, която е актуална, със звучене, отговарящо на световните тенденции, макар и малко встрани от традиционните разбирания за комерсиална музика в родината ни.

Рафаел композира демото на песента сам, но изпитва необходимост от партньор в избистрянето на концепцията за финалното звучене. Неговият приятел, композитор и музикант от Лондон Тиби Галеа допълва идеята му с изключително ценни професионални съвети и композицията придобива завършен вид. Текстът е написан от Рафаел и както той самият споделя “се излива много бързо”, а режисьорът Калоян Христов улавя внушението му от първо слушане. Маските в клипа са това, което подтискаме в себе си – емоции, страхове, скрити демони. Те ни пречат да вървим напред и единственият начин да продължим е да се преборим с тях.

С кратко вокално изпълнение в края на песента се включва Северина Нейкова, също изпълнител, получил популярност от “Гласът на България”. Във видеото участват певците Елица Узунова и Камен Костадинов, който печели няколко първи места от международни конкурси за пеене с дебютната песен на Рафаел “Магнит”.

Видеото на “Отразен” може да гледате в YouTube канала на Монте Мюзик, а сингъла вече е качен в дигиталните платформи за музика. Междувременно Рафаел продължава да е чест гост на музикални събития и непрекъснато обогатява концертната си програма, в която му партнира китариста Тихомир Василев.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook