Някога дали сте се чудили какво е необходимо, името ви да бъде окончателно поставено върху ястие? Има ястия, които хората просто не могат да спрат да ядат, не само заради самия вкус, но и заради популярността на името на ястието.

Говеждо Струганов
Кремообразното ястие от говеждо месо предполага, че носи името си от граф Павел Струганов, руски държавник от 19-ти век и военен лидер, който командва разделението в Наполеоновите войни. Семейството на Струганов е било едно от най-заможните и влиятелни в Русия, така че със сигурност е имал влияние. Не е съвсем ясно обаче, в кой момент ястието е получило неговото име. Някои източници приписват кулинарно състезание, на което той се явява и го спечелва с това, което сътворява.

Начос
Да, наистина е имало човек на име Начо. През 1943 г. Игнасио Аная – по-известен с прякора си „Начо“ – работел в клуб в Мексико, точно над границата от Ийгълс Пас, Тексас. Този клуб е бил предимно посещаван от военни, но и много жени са идвали, за да похапнат. Начо не смогва да нахрани мъжете, а какво остава да подготвя ястия и за жени. Начп изрязал купчини тортили, поръсил ги с чедър иги е изпекъл във фурната. Това се превърнало в любимата закуска и за жени и за мъже.

Фетучили Алфредо
Алфредо бил италиански готвач, който приготвял всеки ден фетучини за бременната му съпруга. Тя го накарала да повиши количеството масло в соса и така пастата се превърнала в запазена марка за Алфредо.

Пица Маргарита
Тази деликатно проста пица е кръстена на Маргерита от Савой, която е съпруга на краля на Италия от 1878. През 1889 г. Умберто и Маргарита отиват на ваканция в Неапол и посещават известния пицар готвач Рафаеле Еспосито , който приготвил на кралската двойка три специални пици. Маргарита особено се радвала на тази, с моцарела, домати и босилек, защото имитирала цветовете на италианското знаме.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook