В село Дрен, на територията на община Радомир, се провежда едно от най-значимите културни събития в района – Националният детски фолклорен фестивал с международно участие „Слънце иде…“. Вече за 22-ра поредна година този фестивал привлича вниманието на любителите на фолклора и запазването на нашите традиции.

С всяка следваща година „Слънце иде…“ се превръща в истински празник на народната култура, който събира талантливи деца от цялата страна. Със своите неповторими изпълнения, те пренасят усещането за българския фолклор и съхраняват наследеното от предците ни. Всяка нота, всеки танц, всеки разказ са израз на нашата богата история и културно наследство.

Фестивалът започна сутринта с вълшебството на българския фолклор, което се превръща в незабравимо изживяване за всички присъстващи. Младите таланти демонстрират уменията си и ни показват колко силно е свързаността им с българските корени. Гласовете на децата изпълват въздуха с песни, които звучат като диалог между миналото и настоящето. Танцьорите създават красиви и енергични хореографии, които оживяват в ритъма на нашите традиции. Музикантите виртуозно свирят на инструментите си, създавайки мелодии, които водят слушателите през вековете на българската музика. Разказвачите с пълно предание пресъздават истории, които са съхранени в нашата народна памет.

Нека „Слънце иде…“ продължава да разпръсква светлина и да събира хората около българския фолклор. Това е празникът, който ни отвежда към нашите корени и ни връща обратно с обновени сили и вдъхновение.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook