Под звездите на фолклора и вълшебството на костюмите, Перник е готова да посрещне 30-ия юбилеен международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“. Този знаков юбилей се очертава като най-голямото събитие в историята на фестивала, като се очаква да привлече рекорден брой участници и гости от цял свят.

Голямо вълнение създава предстоящата присъствие на гостуващите групи от чужбина. Осемнайдесет групи от различни държави са потвърдили своето участие в този грандиозен фестивал. Върху подиума в Перник ще стъпят изпълнители от Португалия, които след дълги години отсъствие отново ще впечатлят публиката с уникалните си представления.

Очакват се и гости от Италия, Гърция, Македония, Сърбия и Румъния, които ще представят на публиката своите национални маскарадни традиции. Събитието ще бъде обогатено и с участието на групи от Черна гора и Словения, които с гордост ще представят своите уникални обичаи.

Срещу стотиците заявки за участие от страната, комисията на фестивала е избрала най-добрите групи, представяйки пестро разнообразие от маскарадни традиции. Отличително присъствие в този юбилеен фестивал е изявата на деца от център „Конфуций“ в Русе, които се подготвят да представят вълнуващо шоу с дракони, изпълнено с енергия и красиви костюми.

Събитието ще бъде още по-цветно и с участието на групата бабугери от Банско, която се завръща след години на отсъствие. Те обещават да впечатлят публиката със своята уникална изпълнителност и да донесат на фестивала поредната доза веселие и настроение.

Така, в периода от 28-ми до 30-ти януари, Перник ще бъде домакин на невероятно събитие, което не само ще отбележи 30 години от провеждането на фестивала „Сурва“, но и ще продължи да го издига като едно от най-значимите културни и туристически явления в България. Всичко е готово за три дни празник на красотата на българската традиция, който ще зареди с емоции всички почитатели на маскарадните игри.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook