На 26 юни 2023 г., сряда, град Перник ще отбележи своята 95-та годишнина от обявяването му за град. По този повод Общината, заедно с различни културни институции и местни организации, са подготвили разнообразна програма, изпълнена с концерти, изложби и други интересни събития. Между 08:30 ч. и 17:00 ч. жителите и гостите на града ще имат възможност да посетят мобилната изложба на Регионалния исторически музей – „Разходка из Стария Перник“. Тази уникална експозиция ще пренесе посетителите назад във времето, показвайки историята и развитието на нашия град през годините.

Едно от основните събития в програмата е откриването на изложбата на учителите художници в 16:00 часа в Галерия „При Кмета“. Тази изложба ще представи творбите на местни таланти, които не само обучават нашите деца в училищата, но и сами са талантливи художници. Посетителите ще имат възможността да се насладят на различни художествени стилове и техники, демонстриращи богатството от артистични умения в нашия град.

Кулминацията на честването ще започне в 18:00 часа с концерт на Камерен оркестър „Орфей“ с диригент Райчо Христов в Тържествената зала на Минна дирекция. Този известен оркестър ще изпълни произведения от класическата музика, радвайки публиката с красивите звуци на своите инструменти. Диригентът Райчо Христов е виден музикант с международна репутация и неговото ръководство ще осигури наистина незабравимо изживяване за всички присъстващи.

Вечерта ще завърши с грандиозния спектакъл „Балканска среща“ на НЧ „Пробуда-1935г.“ кв. Бела вода и гостите от КУД „Бранислав Нушич“, Република Сърбия. Това събитие ще се проведе в 19:00 часа в Двореца на културата и ще бъде с вход свободен. Спектакълът обещава да бъде вълнуващо пътешествие из богатата култура и традиции на балканските страни. Перничани и гости на града ще имат привилегията да станат свидетели на завладяващите изпълнения на танцовите състави, което ще покаже хармоничното съжителство и споделените корени на народите, живеещи в този регион.

Цялата програма е внимателно проектирана, за да се погрижи за широк кръг интереси, като гарантира, че има нещо за всеки. От историческа разходка до омагьосващи музикални изпълнения и завладяващ театрален спектакъл, 95-ият рожден ден на град Перник ще бъде отпразнуван подобаващо. Нека се съберем, за да отпразнуваме нашата богата история и светло бъдеще заедно!

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook