И тази година по традиция кметът на община Перник Станислав Владимиров се срещна с най-изявените абитуриенти от пернишките училища. На официална церемония в Художествената галерия в Минната дирекция присъстваха отличниците на града – 31 зрелостника от 11 средни общообразователни училища и професионални гимназии.

„Изминава един етап от вашия живот. Етап, в който вие сте изградили основа, която със сигурност ще ви даде ново житейско развитие. Ще определи вашия професионален път“. С тези думи кметът Владимиров се обърна към зрелостниците, като изрази увереност, че за много от изявените ученици ще се говори с добро извън пределите на Перник и България, защото градът ни се слави със своите таланти. „Надявам се обаче всички да останете или да се върнете след време в нашия град и да се реализирате тук, защото Перник е уникален и всички го носим в сърцето си. Той ще бъде променен към по-добро. Това е важно, за да може и градът, и държавата ни да се развиват“, каза още Владимиров.

Всички абитуриенти бяха представени с кратка визитка, а след това получиха сертификат за отличие и икона на Свети Иван Рилски – закрилникът на Перник, с пожеланието светецът да бди над делата им, да ги пази и да им помага в трудни моменти. Със съдействието на Регионалния исторически музей бе представена мобилната изложба „Абитуриентският бал – едно ретро намигване“. Пред зрелостниците бяха представени и абитуриентски рокли от миналия век, които са част от фонда на музея.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook