87 снегорини почистват снега на територията на област Перник. Зимната обстановка се нормализира и пътищата са проходими.

Основните пътни артерии в Пернишко са заснежени, обработени и проходими при зимни условия, като за момента ситуацията е нормализирана.

Подстъпите към и от столицата, както и към останалите гранични общини са отворени.

Проблем със спиране на електричеството има в населени места от общините Брезник и Трън. Работи се по отстраняване на авариите.

Областно пътно управление и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим. Няма бедстващи населени места и хора, както и затрупани автомобили. 87 машини почистват в цялата област.

От Център за спешна медицинска помощ съобщават за затруднен достъп на линейки по определени стръмни улици в община Перник.

От Агенция “Пътна инфраструктура” съобщават, че при необходимост е възможно да се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните участъци, за да се избегне възникването на пътни инциденти.

По данни на общините броят на почистващите машини е следният:
Община Перник:
5 бр. машини – градската част;
17 бр. машини – в останалите населени места;
Община Радомир:
10 бр. машини – първокласна и третокласна пътна мрежа;
5 бр. машини – четвъртокласна пътна мрежа;
4 бр. машини – градска част;
Община Брезник:
5 бр. машини – градска част и останалите населени места;
Община Трън:
8 бр. машини – градска част;
8 бр. машини – в останалите населени места;
Община Земен:
3 бр. машини;
Броят на почистващите машини на автомагистралите “Люлин” и “Струма” е 22 общо.

Областният управител Ирена Соколова напомня шофьорите да бъдат особено внимателни, когато са на пътя и при необходимост да избягват пътуванията заради усложнената обстановка.

Припомняме, че вчера Областният управител информира, че е в сила жълт код за опасно време в област Перник, където има снеговалежи, които на места (на територията на общините Брезник и Трън) образуват близо 30 см. снежна покривка.
Купи мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo underwear.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook