На ново парково пространство се радват жителите на пернишкия квартал „Ралица“. Парковата зона е изградена в карето между улиците “Черковна”, “Градище” и “Дъга”, в близост до най-стария православен храм в града „Св. Вмчк. Георги“.
Две комбинирани детски съоръжения за игра на деца до 3 и до 12 години допълват зоната. Детската площадка е проектирана със специално внимание към безопасността и удобството на децата и техните семейства. Изградени са алеи, поставени са осветление, огради, пейки, беседки, монтирано е видеонаблюдение, обновени са и съществуващите спортни съоръжения.

Новото място за игри и отдих бе открито в навечерието на Международния ден на детето – първи юни.
„Вярваме, че играта е основен елемент от детството и чрез нея децата могат да развият своите умения, креативност и социални връзки“, сподели зам.-кметът на Община Перник Стефан Кръстев при откриването на площадката.

Детската площадка и заобикалящото я парково пространство са изградени по Проект BGLD-3.002-0010″ Интегрирани мерки за подобрено включване на хората, живеещи в маргинализирани общности“ на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвимите групи” финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМЕИП) 2014-2021 г.

„Постарахме се да създадем място, което ще вдъхнови децата да изразяват своето въображение и да се наслаждават на активната игра на открито“, каза ръководителят на проекта Вергиния Иванова.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook