Над 200 автомобили и мотоциклети бяха показани на петия автомобилен Ретропарад в града ни, организиран от автомобилен ретро клуб „AvangarD Classic“, с подкрепата на община Перник, Фондация „Култура Перник“ и под патронажа на кмета Станислав Владимиров. Любителите на класически автомобили имаха възможността да се докоснат и да се снимат с различни марки от цял свят- американски, европейски, японски, автомобили от бившия социалистически лагер. Сред тях бяха Мерцедеси, Опели, Форд Мустанг, Волво, Рено, Додж, Буик, както и познатите Волга, Москвич, Лада и Трабанти.

Ретропарадът бе открит от секретарят на община Перник Мартин Жлябинков, който благодари на участниците и им пожела успех. „Щастлив съм, че за пета поредна година Перник е домакин на едно толкова интересно и различно събитие. Няма как да не съм радостен и от факта, че основен двигател, за това то да се случи е пернишкия автомобилен ретро клуб „Авангард“ , добави Жлябинков.

На участниците в събитието бяха раздадени много награди от организаторите и спонсорите. Голямата награда – купа на кмета на община Перник получи автомобил марка Порше 964 със собственик Христофор Найденов. Колата, която е отлично запазена бе и една от най-големите атракции за зрителите, които търпеливо изчакваха, за да се докоснат до нея. Купата за пернишки автомобил получи УАЗ 453 от 1974 г. от 1968 г. на Емил Денков. Купата за социалистически автомобил спечели Варшава на Иван Лишев.

Алеята на класиката и тази година бе разположена в централния градски парк.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook