„Една страст, два континента“ събра футболисти и хиляди приятели и фенове на Миньор от различни краища на света. Разтърсваща програма и уникален юбилеен мач между „Миньор“, Перник и „Миньор“, Чикаго бяха в епицентъра на събитията, посветени на 100-годишнината на футбола в Перник.

С грандиозен спектакъл и блестящи изпълнения на художествените гимнастички от спортен клуб „Виктория“, песните на талантливата Николета Станойкова и танците на мажоретният състав на Шесто училище вдигнаха градуса на настроението.

В кратко резюме бяха официално представени отборът на ФК „Миньор“ за сезон 2019/2020 г., както и съставът на гостите. Двата тима бяха придружени от децата, които в момента тренират в школата.

Участниците в юбилейната среща получиха медали с надпис „100 години футбол в Перник, осигурени от БФС.

Точно в 19 минута след началото на срещата беше прекъснат символично мача във връзка с учредяването на клуба.
На юбилейния мач присъстваха кметът на Община Перник Вяра Церовска и нейния екип, народният представител д-р Александър Александров и хиляди фенове, дошли да подкрепят любимия им Миньор!

Мачът завърши с много емоции и настроение и победа 7:0 за Миньор /Перник/, след което последва празнична заря, която озари небето над стадиона.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook