Правителството отпусна 8 711 000 лева с ДДС допълнителни средства за общините Перник, Брезник, Радомир и Трън в област Перник. Средствата бяха осигурени на днешното правителствено заседание, на което официално присъстваха областният управител инж. Емил Костадинов и кметовете на населените места.

„Благодаря на премиера Бойко Борисов и на Министерския съвет, че и в това постановление бяха включени общини от Пернишка област, които получават финансова подкрепа за реализирането на важни проекти. Само преди седмица бяха отпуснати 1,56 млн. лв. за реконструкция на спортната зала в Радомир“, сподели областният управител.

Той посочи, че с подкрепата на кабинета се дава възможност за подобряване на средата и условията за живот в редица населени места.

„Още веднъж премиерът показа, че когато се работи с грижа за хората резултатите не закъсняват. За него няма малки и големи, сини и червени общини“, каза още инж. Костадинов.

2 300 000 лв. е сумата осигурена за ремонт на отклонението за Индустриалната зона в Община Перник!
75 000 лева са отпуснатите средствата, които ще се изразходват за строежа на Православния храм „Сретение Господне“ в пернишкия квартал „Тева“.

2 100 000 лв ще бъдат представени на община Радомир за реализиране на проект за реконструиране на вътрешната водопроводна мрежа.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook