Младежка академия „Перник на младите“, инициирана от Консултативния съвет за младежка политика към кмета на Община Перник се проведе в партньорство с Национален младежки форум и Международен младежки център – Перник. В нея се включиха 27 активни младежи от Перник, Радомир и Брезник. В рамките на два дни, те имаха възможност да представят своите визии за развитието на градовете си и да се запознаят с младежките организации на територията на град Перник. Младите хора се запознаха по-подробно с нивата на младежкото участие, механизмите на младежкото включване, както и целите и стъпките при организиране на дейности и инициативи.

Участниците намериха общи интереси и разбраха, че биха могли да постигат успехи и да реализират идеи с общи усилия и съвместна работа. Последният ден на академията създаде условия за развитие на идеи на участниците и планиране на стъпките за постигането им.
Гост на събитието бе секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков.

Той поздрави младежките организации за тяхната активност и добави, че благодарение на тяхната работа и идеите им Перник вече е даван за пример в сферата на младежката политика. „Младите хора на Перник казаха, от какво имат нужда и така общината ще може да оползотвори не само свободното им време, но и да подпомогне развитието им чрез подготвената от нас Стратегия за развитие на младежта“, каза още Жлябинков.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook