При изключителен интерес от участници и публика премина петото издание на Международния турнир по художествена гимнастика „Кракра къп“. Над 750 бяха участничките от България, Гърция, Белгия и Испания. Домакин на турнира, който се превърна в един от най-престижните в България бе СКХГ “Виктория“ с председател Виктория Велинова. Надпреварата се осъществи със съдействието на община Перник, БФХГ и спонсори на клуба.

Освен традиционните купи и медали, организаторите бяха подготвили и 18 специални приза. Пернишката грация Сияна Борисова получи голямата награда на турнира – приз „Кракра къп“. Тя постигна и най-висок резултат в нейната „А“ категория и оглави националното и международно класиране в многобоя. Приз „Райна Афионлиева“ грабна състезателката на „Велбъжд“ Кюстендил Милана Колевска, наградата за най-перспективен състезател спечели перничанката Бориса Велинова, която стана и шампион в многобоя в и много други. Състезателките на пернишкия клуб „Виктория“ Магдалена Топалова и Киара Огнянова спечелиха съответно златен медал в международното класиране на лента и бронз в международното класиране на многобоя. На официалното откриване на петия Международен турнир „Кракра къп“ присъстваха кметът на Община Перник Станислав Владимиров, секретарят на общината Мартин Жлябинков и Десислава Стойова – главен експерт „Спорт“.

„Радващо е, че нашият град вече традиционно е домакин на един от най-престижните турнири в най-красивия спорт. Благодаря на Виктория Велинова за последователността и труда, който положи, за да може турнирът да бъде международен. Художествената гимнастика е дала много на България и ще продължи да дава нови шампиони и съм убеден, че нашият град също ще има своите големи звезди в него съвсем скоро. Желая на всички вас прекрасно спортно бъдеще, много успехи, които да носите не само на Перник, а на цяла България“, каза кметът Станислав Владимиров откри петото издание на турнира.
Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook