Перник е на път на стане третата област в държавата след Благоевград и София, която ще премине прага от 2 000 заразени на 100 000 души население. Това сочат последните данни за 14-дневната заболеваемост от COVID-19. За момента тя е 1 945.

Натискът над болниците в областта не е голям. Изключително голямо натоварване има върху амбулаторната помощ. Преглеждат се по 100-110 души дневно.

Дълги опашки има пред кабинетите за бързи антигенни тестове за зелените сертификати. Те в Перник са абсолютно безплатни. Таксата се поета от общината.

„Доброто с тези тестове е, че се ловят много асимптомни хора, които се карантинират и съответно не разнасят инфекцията”, каза управителят на ДКЦ-1 д-р Евгени Михайлов.

„228 нови случаи на COVID-19 са регистрирани през изминалото денонощие. Активни към момента са 2 023 случаи. Почти половината от леглата в МБАЛ „Рахила Ангелова” са свободни”, каза директорът на лечебното заведение д-р Анатоли Митов.

„Най-вероятно, наистина, този вариант минава по-леко. Имаме 109 определени в момента в болницата легла. Естествено обслужваме и всички други пациенти”, каза Митов.

В местната болница има обособена детска зона с пет легла плюс четири реанимационни.
Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook