Остават броени дни до старта на лекоатлетическия спортен празник, посветен на 100 годишнината от рождението на заслужилия майстор на спорта по лека атлетика Петър Спасов.

На 29.09.2023 г. 16:30 от ч. на централния градски площад „Кракра Пернишки“ ще се проведат традиционните занимания по модула „Детска атлетика“ по програма на БФЛА. В игрите могат да участват деца в две възрастови групи – от 5 до 12 г. и от 13 до 16 години.

В 20.00 ч. ще бъде даден старт на юбилеен масов пробег на вече познатата дистанция от 1,5 км. Вечерният старт е с демонстративен характер и всеки участник ще получи светещи гривни. Идеята е движейки се по трасето в градския парк, всички заедно да образуват светеща атракция от бягащи хора, което символично да бъде подчинено на мотото: 100 години змс Петър Спасов. Всички участници ще получат юбилейни медали.

Ден преди спортните мероприятия, от 18:00 ч. в Общинския младежки дом ще се проведе среща със спортни дейци, работили заедно със змс Петър Спасов. Срещата е организирана от община Перник, съвместно с двете дъщери на спортната легенда.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook