В присъствието на десетки привърженици отец Борис и отец Людмил отслужиха традиционния водосвет за здраве, късмет и бъдещи успехи на ФК „Миньор“ Перник.

24 футболисти изведе на първото занимание старши треньорът Юрий Васев. От миналогодишния състав отсъстваше единствено преминалия в ЦСКА 1948 Димитър Савов. Две пък са момчетата, които ще изкарат пробен период – Николай Рагин и Васил Костадинов.

Кметът на Перник Станислав Владимиров също присъства на първата тренировка на Миньор за сезон 2020-2021 г. Градоначалникът поздрави отбора за връщането му в професионалния футбол и му пожела успех в първенството на Втора лига. На дебютното занимание след три месечно прекъсване бяха още председателят на управителния съвет Ангел Христов, също така членовете на ръководството Мартин Жлябинков и Ангел Вангелов.

„Поздравявам ви за завръщането в професионалния футбол. Перник винаги е имал своето историческо място в българския футбол. Бъдете спокойни и мислете само за изявите си на терена. Ние като общинско ръководство ще направим всичко възможно за осигуряването на необходимите финансови средства. Ще се постарая да идвам на повече мачове и да бъда близо до отбора.“, заяви в съблекалнята Станислав Владимиров.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook