Празнично настроение, много емоции, приказни вълшебства и усмивки, изпълваше празничната програма за Деня на детето в Перник.

За малките приключенци бяха подготвени забавни изживявания.

Кметът Вяра Церовска по традиция поздрави децата и им пожела да са много здрави, да не спират да мечтаят, детството им да бъде изпълнено с безкрайни игри, много приятели, веселие и смях.
Заедно с кмета бяха народният представител д-р Александър Александров, нейният заместник по култура и образование Севделина Ковачева и секретарят Радослава Манова.

Специално за малките жители на града бяха прожектирани анимационните филми „Астерикс и тайната на вълшебната отвара“, „Великото пътешествие“ и „Пепеляшка“.

Под мотото „Не преминавай на червено“ премина играта, която показа на всички как се пресича правилно пътното платно.
И тази година с огромен интерес предизвикаха и паркираните пожарни автомобили в Градския парк, с които се правеха демонстрация и всеки можеше да се запознае с трудните професии.

За поредна година „Улица Вълшебна“ събра десетки деца в изработването на глинени съдове, накити и сувенири. Посетителите имаха и възможността да се видят носии и ученически униформи от близкото минало.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook