На 1-ви юни, Международният ден на детето, Община Перник ще бъде домакин на едно пъстро и радостно събитие, посветено на най-малките. В центъра на града ще се разрази вълшебството, а малчуганите ще имат възможност да се насладят на много занимания и забавления.

Денят ще започне с концерт на Център за подкрепа на личностно развитие (ЦПЛР) Обединен детски комплекс пред Двореца на културата в 11:00 часа. Този концерт е посветен на 70-годишнината на детската институция и ще бъде истинско празнично представление от малките таланти.

След концерта, най-малките ще продължат да се забавляват с интерактивна програма, която ще започне в 18:00 часа. Това ще бъде неповторимо приключение, в което децата ще имат възможност да се включат активно и да се забавляват чрез различни занимания.

В крайречната зона пред Двореца на културата от 11:00 часа ще започне образователното приключение в света на Клуб „Малки откриватели“. Това е втора поредна година, в която престижният свят на National Geographic Kids ще бъде част от празника в Перник. Децата ще имат възможност да се потопят в забавния свят на науката и да се запознаят с интересни теми като екология, химия и физика, технологии и роботика, изкуство, историята на град Перник и активен начин на живот.

Регионалният исторически музей в Перник също ще предложи своя принос за празника, като организира творчески ателиета за деца на „Улица вълшебна“. Те ще се провеждат пред сградата на музея от 10:00 до 17:00 часа, като децата ще имат възможност да проявят своето въображение и креативност чрез различни занимания.
Международният младежки театрален фестивал „Жреци на Арлекин“ ще започне също на 1-ви юни. Той предлага на децата вълнуващи спектакли и незабравими моменти в света на театъра. Художествената галерия „Любен Гайдаров“ също ще се включи в празненствата с изложба от детски рисунки на ателието при галерията, която ще бъде открита в 10:00 часа пред детския отдел на Регионална библиотека „Светослав Минков” в Двореца на културата.

Събитията по повод празника ще се проведат не само в центъра на Перник, но и в различни населени места в общината. Така децата от цялата община ще имат възможност да се включат в празничната програма и да се забавляват с приятелите си.

Освен всички пернишки деца, и децата от София ще имат възможност да се присъединят към пъстрото събитие. Специално за този ден, БДЖ ще пусне атракционния влак с парен локомотив, който ще тръгне от Централна гара София в 09:00 часа и ще пристигне в Перник в 11:00 часа.

Празничният ден ще приключи с грандиозни фойерверки в 20:00 часа, които ще озарят небето над града и ще добавят още магия към този специален ден.

Събитието в Перник на 1-ви юни ще бъде истинска празнична сага за най-малките. Те ще имат възможността да се забавляват, да учат и да се насладят на незабравими моменти, които ще ги запомнят с усмивки и радост. Нека този празник да бъде специален за всички деца и да ги напълни с надежда, сънища и любов.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook