В период на бърз технологичен напредък, град Перник реши да направи значителна стъпка напред в подобряването на обществения транспорт. Със завършването на иновативния проект за мониторинг и съчетаването на безплатен интернет в общинските автобуси, градът стана един от първите в страната, който предлага подобни удобства на своите граждани и посетители.

Проектът, свързан с мониторинг на живо, завърши успешно и вече функционира на линии №20, №17, №10 и №15. Всички 13 общински автобуса, обслужващи тези маршрути, са оборудвани с нови видео камери, които предоставят непрекъснато наблюдение на събитията в автобусите по време на движение. Това не само подпомага безопасността на пътниците, но и предоставя ценни данни за обществения транспорт и оптимизирането на маршрутите.

Важно е да се отбележи, че камерите също така имат възможност за локален запис, който може да бъде полезен за решаване на инциденти, свързани с обществения транспорт. Този иновативен подход допринася за по-добра прозрачност и сигурност в градския транспорт.

Допълнително на нововъведенията в градския автобусен транспорт в Перник, във всеки автобус е инсталиран рутер, който предоставя на пътниците възможността за използване на високоскоростен безплатен интернет по време на пътуването. Този сервиз прави градските автобуси още по-привлекателни за всички, които се нуждаят от постоянна връзка с интернет по време на своите пътувания.

Въвеждането на системата за мониторинг и безплатния интернет в автобусите е резултат от усилията на местната общност и управляващия орган на града да подобрят качеството на обществения транспорт и да удовлетворят нуждите на гражданите и посетителите на Перник. Този проект е още една стъпка към модернизацията на града и създаването на по-удобни и безопасни условия за пътуване.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook