В галерията на сградата на Минната дирекция в община Перник, кметът Станислав Владимиров се срещна с дванадесет семейства, които отпразнуваха златна и диамантена сватба. Поканени бяха двойки, избрани на случаен принцип от отдел „Гражданска регистрация“.

„Решихме да съберем пернишки двойки, които са устояли на предизвикателствата на времето и са запазили любовта и приятелството помежду си, за да покажем колко важно е семейството. В съвременния свят, който създава други модели за подражание и ценности, вие сте пример за всички нас и за това какво означава любов, доверие и приятелство“, каза кметът Владимиров. Той добави, че това е основата на всяко едно семейство, защото семейното огнище се гради трудно, но с много любов и разбирателство то устоява на времето.

Семействата, които са в брак повече от 50 години, изпратиха послание, че истинският щастлив брак е този, в който има любов, уважение, много търпение и доверие. Те съветват младите двойки, които сега правят първите стъпки в брачния живот, да се обичат, да се слушат един друг, да правят компромиси и да приемат недостатъците на другия.

Всички семейства получиха подаръци от община Перник и поздравителни адреси по случай тези прекрасни годишнини. Това беше жест на признателност и уважение към техния принос за общността и дългогодишната им връзка.

Златната и диамантената сватба са внушителни миленици в сърцата на всички, тъй като символизират не само дългогодишния брак, но и устойчивостта и трайността на истинската любов. Тези срещи са важни не само за семействата, които ги отпразнуват, но и за общността като цяло, за да се вдъхновяваме от техния пример и да поощряваме здравите семейни връзки.

Събитията като това ни напомнят за важността на поддържането на семейните връзки и промотирането на ценностите на любовта и разбирателството в нашето общество. Те ни показват, че, въпреки всички трудности, семейството може да бъде силен и непоклатим фундамент за индивидуалното щастие и благоденствие.

Представителството на община Перник честити на всички семейства, които отпразнуваха златна и диамантена сватба, и им пожела успех и още много години на щастие и добро здраве. Нека техният пример вдъхновява останалите да отделят повече време и внимание на семейството и да създават трайни и красиви спомени заедно.
Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook